Wij op vakantie zijn tot 22/08. Alle bestellingen zullen vanaf die datum verstuurd worden. Voor uitvaartondernemers: stuur een mail.

Blog

School

Als docent zal je in je werk ook te maken krijgen met een overlijden van een ouder, broertje of zusje in de klas. Of het verlies van een leerling.

Er staat je als docent een zware taak te wachten. Je gaat de klas vertellen dat er verdrietig nieuws is. Samen met de klas sta je stil bij dit grote gemis en bespreek je hoe jullie samen de leerling gaan ondersteunen of de leerling zelf gaan herdenken. De Memory Box kan dan een prachtig gebaar zijn. Een serene box die je in de klas kunt zetten en waarin de kinderen zelf een kaartje of tekening kunnen doen. Ieder kind kan in eigen bewoording zijn of haar steunbetuiging doen. Voor de familie is dit erg fijn om na te lezen. Kinderen kunnen vaak goed onder woorden brengen wat zij voelen of een doen dit met een liefdevolle tekening. Verzamel al deze mooie werkjes in geef dit aan de familie. Zij kunnen nadien de Memroy Box zelf aanvullen met voor hun kostbare herinneringen. De steun vanuit school wordt altijd erg gewaardeerd en zeker als het kind weer terug kom in de klas weet hij of zij dat ze meer dan welkom zijn en kunnen rekenen of steun en begrip van klasgenoten.