Wij op vakantie zijn tot 22/08. Alle bestellingen zullen vanaf die datum verstuurd worden. Voor uitvaartondernemers: stuur een mail.

Blog

Regisseur van het begin tot het einde

Bloeikaart

Vanmorgen luisterde ik naar een podcast, het ging over de regie van jouw eigen leven. De regie van het begin tot het einde. De laatste maanden zijn wij meer en meer bewust geworden van ons leven. Hoe willen wij onze film regisseren? Hoe willen we ons leven indelen? Wat is belangrijk? En wat is minder belangrijk?

In het leven maken we bewuste en onbewuste keuzes die invloed hebben op ons bestaan. Vele van ons hebben dit gelukkig allemaal zeer goed op de rit of hebben prachtige visualisaties over het ideale leven. Maar heb jij dat ook over jouw uitvaart? Weet jij hoe je het wilt op die dag? Het is niet iets waar je dagelijks mee bezig bent. Echter zijn er onder ons lieve mensen die de laatste scene gaan schrijven.

Jouw slot scene waarin jij het aardse verruild voor een heel nieuw avontuur. Hoe sluit je dit af. De afgelopen maanden hebben wij in ons netwerk prachtige rouw doula’s ontmoet en laatste wens begeleiders. Zij hebben ons veel verteld over rituelen en begeleiding. Het hoeft allemaal niet meer zoals het ‘hoort’. Het kopje koffie, de natte plak cake en de standaard kaarten. Je kunt je eigen invulling geven aan jouw slot scene.

Sluit jouw slot scene af door iedereen iets persoonlijks te geven. Bijvoorbeeld een bloeikaart. De bloeikaart staat symbool voor bloei. Als de bloeikaart uitkomt komen er vergeet-me-nietjes tot leven. Een mooi symbool voor de dierbare die jou moeten missen. Zo zijn er tal van mooie voorbeelden te noemen waarmee jij jouw slot scene kunt invullen zoals jij het voor ogen had.

Wij hopen dat iedereen van het begin tot het einde een mooie hoofdrol speelt in het leven en geniet van elk moment.

The End