Wij op vakantie zijn tot 22/08. Alle bestellingen zullen vanaf die datum verstuurd worden. Voor uitvaartondernemers: stuur een mail.

Blog

Warme herinneringen

Sneeuwpret

De wind raast om het huis. Het is een echt sneeuwstorm. Vol spanning worden de gordijnen geopend om te zien of het eindelijk echt heeft gesneeuwd. De afgelopen winters is ons zo vaak sneeuw beloofd maar bleef het vaak uit. Zodra er tijdens het weersbericht gesproken werd over sneeuw werden de plannen al gemaakt over wat we zouden gaan doen. Spelen in de sneeuw met vriendjes en vriendinnetjes, de slee werd uit de garage gehaald, snowboots in de gang en dan wachten op de sneeuw. Met dezelfde noodgang als dat het eruit werd gehaald kon het weer terug.

Pret

Deze keer is het echt. Er ligt een mooi pak sneeuw en het sneeuwt nog steeds. De jongste had grote dikke vlokken verwacht, kleine kortstondige teleurstelling. Ze staan te springen om naar buiten te gaan. De straat loopt al redelijk vol met kinderen die in de sneeuw spelen. Er is geen houden meer aan en ze rennen goed aangekleed naar buiten. Het is geweldig om te zien hoe iedereen geniet van de sneeuw.

Herinneringen

Ik blijf nog even binnen en kijk vanuit de woonkamer naar buiten en denk terug aan de laatste keer sneeuw in Nederland. Om deze herinneringen voor me te halen moet ik wel even goed de archieven in maar dan weet ik het weer. De kinderen waren een stuk kleiner. Beide hadden ze een eigen slee die ik achter elkaar had gebonden om zo met ze door de sneeuw te wandelen. De jongste zat ingepakt onder een extra deken op de slee. De oudste had een rode sneeuwscooter als slee. Ze hadden de grootste schik tijdens de wandelingen die we maakten.

Iglo bouwen

In de tuin werd een iglo gebouwd door de kinderen en buurtkinderen. De iglo was een architectonisch meesterwerk. In de beleving van de kinderen zou de iglo nog weken blijven staan. Daarvoor werd de sneeuw vakkundig besproeit met water zodat alle blokken aan elkaar zouden vriezen. Twee dagen hebben ze in de iglo warme chocolade melk gedronken.  Daarna smolt de iglo door de mooie stralen van de winterzon.

Tijden vliegen voorbij

Ik besef me ineens dat de jaren voorbij zijn gevlogen maar dat de herinneringen zijn blijven bestaan. Herinneringen aan mooie dagen en fijne momenten die wij samen hebben beleefd. Vandaag drinken we weer chocomelk en genieten we van de mooie verhalen over de sneeuwpret van nu.

Geniet van de sneeuw en maak mooie herinneringen.