Wij op vakantie zijn tot 22/08. Alle bestellingen zullen vanaf die datum verstuurd worden. Voor uitvaartondernemers: stuur een mail.

Blog

Rouw en kinderen

Heftig en je weet niet wanneer je het goed doet. Dat is onze ervaring als het gaat om rouwen en kinderen.

De Memory Box is hun eigen schat aan herinneringen. Ze hebben zelf herinneringen verzamelt die zij waardevol vinden voor in de box. Het zijn herinneringen die hun terugbrengen naar de tijd van ‘toen alles nog normaal was’. Ook na de periode van de uitvaart wordt de box gevuld met briefjes of andere mooie spulletjes die hun doen denken aan hun overleden dierbare.

De ene keer staat de Memory Box open en zijn de herinneringen zichtbaar. De andere keer is de box gesloten. Beide is goed. Het is hun eigen plekje. Het veilige plekje vol met kostbaarheden aan toen hij er nog was.

Het mooie aan de Memory Box is dat je deze ook samen kunt beschilderen. Of laat deze beschilderen. Tijdens de condoleance kan er ook op geschreven worden door familieleden en andere genodigden.

Wees creatief en het is ook een mooi moment om samen een gesprek aan te gaan met de kinderen over wat ze willen vertellen. Dit gaat tijdens een creatief moment op een speelse manier, met een lach en een traan.