Wij op vakantie zijn tot 22/08. Alle bestellingen zullen vanaf die datum verstuurd worden. Voor uitvaartondernemers: stuur een mail.

Blog

In gesprek met Agnes Boer

Agnes Boer Uitvaartzorg uitvaart en begeleiding

Wij leerde Agens via via kennen. In de knusse woning waar zij met haar man, dochter en leuke hond leeft ontving zij ons met open armen. Het was een bijzonder gesprek waaruit een mooie samenwerking is ontstaan.

Agnes vertelde ons over het het overlijden van hun dochtertje Anouk. Anouk overleed drie dagen na haar geboorte aan de complicaties van de geboorte. Deze gebeurtenis zorgde ervoor dat Agnes de opleiding ging volgen voor laatste levensfase begeleiding en daarna startte zij de uitvaartopleiding.

Agnes Boer

Inmiddels is Agnes al een aantal jaren als zelfstandig ondernemer werkzaam. Naast uitvaarten voor volwassen begeleid Agnes ook veel uitvaarten voor baby’s en kinderen. Deze komen allemaal op natuurlijke wijze op haar pad. Wij vroegen Agnes of dit niet confronterend is doordat zij zelf ook een dochtertje als sterrenkindje heeft. Zij vertelde ons met zoveel rust dat zij het een eer vindt dat zij deze families mag begeleiden. Agnes voelt goed mee met de ouders en weet waar zij behoefte aan hebben. Ondanks dat elke gezin anders is geeft het haar voldoening om de families bij te staan in deze zware en onwerkelijke periode. Agnes vertelde ons dat zij het juist fijn vind om gezinnen bij te staan in de week van afscheid nemen. Ze kan het gevoel van haar eigen ervaring heel goed scheiden met de gebeurtenis die zich op dat moment afspelen binnen de familie waar zij de uitvaart voor verzorgt.

Uitvaart op maat

Voor Agnes is geen enkele uitvaart hetzelfde. Wij spreken Agnes nog wel eens net nadat zij een telefoontje heeft gekregen van een familie waarbij een familielid is overleden. Het mooie aan Agnes is dat ze gelijk toegewijd is en klaar staat om daar te zijn waar ze moet zijn. Met liefde en rust gaat zij te werk. Luisteren naar de wensen en belangstellend naar de persoon die zojuist is overleden gaat zij te werk. Als zij voorafgaand al contact heeft met de persoon die in de laatste levensfase zit kan zij de uitvaart op unieke en persoonlijke wijze voorbereiden. Zo heeft deze persoon nog de regie over de laatste dagen dat hij of zij op aarde is. Voor Agnes staat een ding centraal en dat is persoonlijke begeleiding.

Laatste fase begeleiding

Als laatste fase begeleider gaat Agnes in gesprek met de persoon en familie voorafgaand aan het overlijden. Door de gesprekken leert Agnes de persoon beter kennen en kunnen wensen over de uitvaart besproken worden. Deze begeleiding kan zoveel rust geven bij de persoon die straks afscheid gaat nemen van zijn of haar dierbare. Het gevoel dat alles goed wordt achtergelaten en dat alles is geregeld geeft verlichting. Ook mooie herinneringen worden besproken.

Agnes vertelde ons dat zij onlangs een gezin had bijgestaan die afscheid moesten gaan nemen van hun zieke kindje. Agnes heeft dit gezin de maanden voorafgaand aan de uitvaart al mogen begeleiden. Alle wensen werden besproken, ook hoe de uitvaart vorm moest krijgen en zo werd het uitgevoerd. Doordat het gezin zelf de regie kan en mag behouden is het rouwproces draagbaarder voor het verdere leven.

Rouw en verliesbegeleiding

Wat ons vaak wordt verteld is dat het verlies een plekje krijgt. Agnes haar gedachtenkracht is dat het geen plekje krijgt, maar dat het een plaats mag hebben in je leven. Dit is een proces, wat tijd en ruimte nodig heeft. Door te beginnen met de 1e levensbehoeften en de juiste gedachtenkracht zet je de eerste stappen. Waar en wanneer is ons niet bekend. Het wordt onderdeel van je leven. Zo denkt Agens ook over rouw en verlies. Agnes is gespecialiseerd om met kinderen en volwassen in gesprek te gaan over ziekte, dood, verlies en afscheid nemen. Rouw is een emotionele reactie van verlies omschrijft zij mooi op haar website www.agnesboer.nl

Memories by Memories x Agnes

Agnes was de tweede klant die wij bij de start van Memories by Memories bezochten. Zoals jullie aan het begin van deze blog konden lezen was er meteen een klik. Wij namen als cadeau een mooie Memory Box mee voor Agnes en haar gezin. De Memory Box kreeg meteen een mooi plekje in haar huis. Agnes vertelde dat ze blij was met de box, een mooi plekje voor de spulletjes van Anouk. De box werd gevuld met de dierbare herinneringen aan hun dochter en zusje Anouk. Voor dochter Hannah is het een plekje waar zij zelf ook spulletjes in kan bewaren voor haar zusje. Agnes besteld regelmatig Memory Boxen. Laatst voor een gezin waarbij 6 kleinkinderen betrokken waren. Opa had de boxen persoonlijk gevuld en de boxen werden afgegeven in de week van de uitvaart. Dit heeft heel goed gedaan bij de kleinkinderen.

Hoe omschrijven wij Agnes

Agnes is voor ons een frisse wind door de wereld van rouw en verlies. Zij is altijd creatief en toegewijd. Binnen de uitvaartbranche behoort Agnes zeker tot de ondernemers die het vak met toewijding, passie en vanuit haar hart vertegenwoordigt. Het is de nachtmerrie voor elke ouder om een kind te moeten verliezen maar als een familie Agnes uitkiest voor het verzorgen van de laatste levensfase of de uitvaart dan hebben zij een hartverwarmende vakvrouw die hun bijstaat.

Agnes Boer

Voor meer informatie over Agnes kijk dan op haar website www.agnesboer.nl