Wij op vakantie zijn tot 22/08. Alle bestellingen zullen vanaf die datum verstuurd worden. Voor uitvaartondernemers: stuur een mail.

Blog

Herinneringsbox

To Remember

Wat was het altijd fijn om samen te praten over vroeger. De gezellige feestdagen, verhalen over de kinderen of die ene mooie vakantie naar Zuid-Frankrijk. Helaas gebeurt dit steeds minder als jouw dierbare lijdt aan dementie. Voor veel familieleden is het bespreken van herinneringen aan een mooie periode ook erg moeilijk als dementie voorkomt in de familie. Zij weten vaak niet goed hoe zij herinneringen bespreekbaar gaan maken. Door het maken van een herinneringsbox, Memory Box, blijven de herinneringen nog een beetje dichtbij en kan iedereen uit de Memory Box een herinnering halen en deze bespreken met jullie geliefde. Het bijzondere is dat zij vaak nog hele mooie verhalen kunnen vertellen over vroeger.

Herinneringen in een Memory Box

De Memory Box is voor mensen met dementie een mooi geschenk. Het bespreken van herinneringen kan een verademing zijn voor de persoon met dementie, Als je voortdurend geconfronteerd wordt met je achteruitgang, het niet meer goed kunnen herinneren, is het erg fijn als je naar herinneringen kijkt waar je de ervaring nog wel van herkend en de emotie voelt. Het geeft jouw dierbare een stukje zelfvertrouwen en zekerheid dat ze nog wel iets kunnen herinneren.

Tips voor een herinneringsbox

Tip 1

Samen de herinneringsbox vullen

Als het nog kan, maak samen de herinneringsbox. Door het samen te doen haal je de eerste herinneringen al op en maak je tegelijkertijd ook weer herinneringen. Het is zeer waardevol om dit samen te doen.

Tip 2

Herkenning

Samen de herinneringsbox vullen is natuurlijk erg mooi, maar als dit niet meer lukt wat doe je in de box? Foto’s, plaatjes, kaarten maar ook mooie voorwerpen zoals een sieraad, een souvenir van de laatste reis samen, verzamel deze in de box. Voorwerpen die herinnering oproepen zijn goed. Denk ook aan geuren. Een stukje zeep, parfum of favoriete kruid. Het is bewezen dat geuren herinneringen en emoties kunnen opwekken.

Tip 3

Maak een klein schriftje waarin jullie opschrijven welke herinnering hoort bij een bepaald voorwerp. Als het voorwerp niet meer goed herkend wordt kunnen de verpleegkundige of kleinkinderen in het schriftje lezen welke herinnering gekoppeld is aan het voorwerp. Zo kunnen zij het gesprek gemakkelijker starten. Ook kunnen zij in het schriftje noteren wat zij hebben besproken tijdens het bezoek. Mooi naslagwerk voor later.

To Remember

In onze collectie hebben wij een prachtige Memory Box, genaamd To Remember. Deze Memory Box is handzaam en past in elke kamer. Zo zijn de herinneringen altijd binnen handbereik. De box is leverbaar in 3 kleuren; wit, naturel en zwart.