Wij op vakantie zijn tot 22/08. Alle bestellingen zullen vanaf die datum verstuurd worden. Voor uitvaartondernemers: stuur een mail.

Blog

De kracht van de amethist

amethist

Wij vertellen je graag meer over de kracht van de amethist. Deze krachtige paarse edelsteen behoort tot de kwartssoort en is familie van de bergkristal.

Deze bijzondere edelsteen behoort tot de kwartsen,  het is een paarse kwartssoort. Deze steen is wellicht de meest bekende edelsteen.  De kleur varieert van lila tot donkerpaars. Deze kleurintensiteit ontstaat door de aanwezigheid van ijzer en mangaan. De amethist komt voor in de volgende landen: Brazilië, Mexico, Zambia en Uruguay.

Naast de prachtige diepe kleur is de werking van de steen even zo mooi.

De steen brengt harmonie en innerlijke rust. Door het dragen van de steen maak jij je hoofd helder en geeft het inzicht in je gedrag. De mooie paarse kwart helpt bij de verwerking van emoties en ondersteunt je bij de verwerking van trauma’s, rouw en verlies. De steen biedt tevens ondersteuning heimwee, angsten of tijdens het afkicken van verslavingen.

Wil jij je intuïtie verder ontwikkelen dan is de amethist een mooie steen die jou hierbij kan helpen. De amethist helpt je bij het openen van jouw kruin en jouw derde oog.

Als je een grotere amethist in een kamer zet dan heeft de steen een reinigende en beschermende werking. Een amethist geeft positieve fysieke ondersteuning op de werking van jouw hersenen, zenuwstelsel, hoofdpijn, migraine en bij slaapproblemen. Een amethist op je slaapkamer zou in dit geval fijn zijn.

Voor kindjes is het een mooie steen om onder een kussen te leggen. De steen zorgt ervoor dat je minder last hebt van nachtmerries. Je zou er in de avond een ritueel van kunnen maken als jouw kindje niet durft te slapen. Vertel hem of haar dat deze mooie steen de enge dromen tegenhoudt.

In onze webshop hebben wij prachtige sieraden met amethisten en in de Make Memories box kun je een amethist toevoegen. Elke edelsteen is uniek, maar wij zorgen ervoor dat jij een prachtig exemplaar ontvangt.